מה הקשר בין הולילנד לבית ספר אוולינה דה רוטשילד בירושלים? - לא מחשבתם.
לא מדובר בפרשות שחיתות, ביקורת ציבורית על צמצום שטחי מחיה של בעלי חיים ארץ-ישראליים, מפגע אסטטי וקטסטרופה ארכיטקטונית או כל שם גנאי אחר שהודבק לפרוייקט בפסגת ההר בירושלים.
בשביל להבין מה הקשר, אנחנו צריכים לחזור אחורה בזמן.
עד לשנת 2006 עמד על אדמת הולילנד דגם תלת מימדי של ירושלים בתקופת הבית השני.
אני זוכרת את הביקור שלי באתר, בשנת 1986 ביום חורפי חמים ושמשי, עוד לפני שעליתי לארץ. בשבילי זו היתה הפעם הראשונה שראיתי דגם תלת מימדי של עיר. הביקורים במדורודם בהולנד ומיני ישראל הגיעו הרבה אחרי.
לטובת בניית פרוייקט הולילנד הדגם הועתק למוזיאון ישראל, שם אפשר לצפות בו כיום.
נו? אז מה הקשר של בית ספר אוולינה דה רוטשילד בירושלים לכל זה? הינה הקשר:

בפרוייקט ירושלים בתלת מימד התלמידות למדו על האתרים השונים בעיר ובנו והדפיסו דגמים תלת מימדיים בשיעורים של ראומה פרץ, מדריכת תלת מימד בתוכנית קרב.

הינה הכתבה של ראומה שמספרת לנו על התהליך:
פרוייקט ירושלים בתלת מימד
פרוייקט שנוצר והודפס בבית הספר היסודי לבנות – אוולינה דה רוטשילד בירושלים.
בפינת חדר המחשבים עומדת לה בגאווה ומלאת נוכחות מדפסת תלת מימד חדשה.
כל עיני התלמידות נישאות אליה: "המורה... מה מדפיסים? ... איך עושים את זה? " התחילה לה שנה חדשה והתלמידות מלאות מוטיבציה! מה יותר טוב מזה?
בשיעורים הראשונים הבהרנו לעצמינו מהו דו מימד ומהו תלת מימד. על אילו מימדים מדובר? כיצד ניתן להמיר מודל דו מימדי למודל תלת מימדי. היכן, באמצעות מה ואיך מכינים מודלים שיודפסו אחר כך במדפסת תלת מימד.

הבנות למדו להשתמש בתוכנת ה-Tinkercad, תוכנה חינמית אליה ניתן להתחבר מהרשת. הן תירגלו יצירת מודל בסיסי והרחבתו תוך כדי שימוש בכלים שונים בתוכנה, כגון יצירת חללים, איחוד גופים, שכפול ופרופורציות.
את המודלים הראשונים (הבסיסיים) הבנות בחנו היטב תוך כדי הערות מצידי, וכשהן היו מרוצות מהתוצאה שלחנו אותם להדפסה.
המודל שהודפס נבחן מכל צדדיו. לעיתים הוא היה מספק ולעיתים לא, אך אין ספק שתהליך זה הכין את הבנות לבאות.

תהליך יצירת המודלים של בנות בית הספר אוולינה דה רוטשילד נסב סביב אתרים בירושלים. נושא זה עלה בעקבות סיפור של אחת הבנות על סיור שערכה משפחתה בכמה אתרים וצילומים שצילמה והוא השתלב היטב בבקשתו של מנהל בית הספר ליצירות אלו בעקבות תערוכה שראה.
בשלב זה התבקשו הבנות לחפש בגוגל אתר בירושלים אליו הן מתחברות, לבחון אותו בתמונות שונות, ולבקר בו במידת האפשר. לאחר שנבחר האתר הבנות למדו להביט בתמונה, לבודד את המתאר הבסיסי של האתר וממנו להתחיל ליצור את המודל מגופים.

בהמשך הוסיפו חללים שונים כחלונות, דלתות, מבואות ועוד (הקפדה על יצירת חלל בחלקים סגורים כחסכון בחומר). בנוסף שמנו דגש על הפרשי גובה, עדכון ועיצוב המודל מכל צד של האתר כולל הסממנים המאפיינים שלו.
